INDSIGT OG PARATVIDEN

UAFHÆNGIG AKTØR

BoligAssistancen er uafhængig af alle andre aktører og grupperinger på boligmarkedet og giver boligkøbere - og boligsælgere, indsigt samt paratviden, så de kan træffe de rigtige valg i deres bolighandel på det rigtige grundlag og på det rigtige tidspunkt.

WHISTLEBLOWER

EN UDFORDRING TIL MARKEDETS AKTØRER

BoligAssistancen har 35 års ekspertise og er et kvalificeret, professionelt og konkurrencedygtigt alternativ og modspil til alle øvrige aktører på boligmarkedet. Vi ansporer til justering af skøde priser samt øvrige boligydelser m.v. til gunst for private købere og sælgere af bolig.

Vi betragtes derfor af mange som branchens Whistleblower!

Lån før salg

Har De behov for penge, før De har solgt? Som oftest står De overfor et nyt boligkøb, når De sælger Deres bolig. Dette kan medføre et finansieringsbehov til udbetalingen på den nye bolig, inden De har solgt Deres nuværende. Såfremt De har friværdi i Deres nuværende bolig, er et realkreditlån den billigste måde at låne pengene på. Dette benævnes ofte af kreditforeningerne som Lån før salg.

Fordele som sælger

Som sælger har De fordelen af:
  • At kunne opnå fuld realkreditbelåning af Deres bolig, inden De sælger den.
  • At De straks har klarhed over, hvor mange penge De får ved at sælge Deres bolig
  • At De frit kan disponere over pengene f. eks. til udbetaling i ny bolig
  • At De kan indfri dyre lån
  • At De sparer omkostninger ved dyre banklån til udbetaling i ny bolig
  • At salget af Deres bolig kan gennemføres på kortere tid, dvs. at den endelige afregning kan ske langt hurtigere end ellers.

Realkreditbelåning før salg

De skal være opmærksom på de forskellige faser og vilkår, såfremt De vælger at belåne Deres bolig med et kreditforeningslån, inden De sælger den.

Hvad hvis salgsprisen ikke holder?

Hvis De sælger Deres bolig til en lavere pris end forudsat, skal De, ifølge loven, nedbringe realkreditlånet, så det svarer til 80% af kontantprisen.

Hvad hvis køber ikke vil overtage finansieringen?

Da bolighandel i dag er kontanthandel, vil det i princippet ikke påvirke hverken prisen for boligen eller det provenu, De vil få i forbindelse med salget.

Hvad hvis ejendomsmægleren er i tvivl om handelsprisen?

I de tilfælde, hvor mægleren af en eller anden grund skønner, at udbudsprisen er i tvivlsom, skal en del af det nye lån deponeres. Det koster ikke noget at deponere beløbet. Når De har solgt Deres bolig, indgår deponeringen i den endelige afregning.

Kan jeg indfri lånet?

De har altid mulighed for at indfri Deres realkreditlån.

Indfrielse med obligationer

Når De vil indfri Deres lån, skal kreditforeningen indløse obligationer, som svarer til obligationsgælden i den obligationsserie, som Deres lån er udbetalt i – ligegyldigt om De indfrier Deres lån kontant eller med obligationer.

Renter og ydelser

De skal altid betale renter af den aktuelle obligationsgæld og bidrag frem til den dag, De indfrier lånet. I terminsmåneden skal De også betale den normale terminsydelse på lånet. De kan læse om vilkår for indfrielse af Deres realkreditlån på pantebrevet under afsnittet “Særlige bestemmelser“.

E-mail og telefon

E-mail: post@boligassistancen.dk

Telefon: (+45) 49 14 91 84

Telefonekspedition hverdage 09:00 til 12:00

TRUSTPILOT ANMELDELSER

Trustpilot