INDSIGT OG PARATVIDEN

UAFHÆNGIG AKTØR

BoligAssistancen er uafhængig af alle andre aktører og grupperinger på boligmarkedet og giver boligkøbere - og boligsælgere, indsigt samt paratviden, så de kan træffe de rigtige valg i deres bolighandel på det rigtige grundlag og på det rigtige tidspunkt.

WHISTLEBLOWER

EN UDFORDRING TIL MARKEDETS AKTØRER

BoligAssistancen har 35 års ekspertise og er et kvalificeret, professionelt og konkurrencedygtigt alternativ og modspil til alle øvrige aktører på boligmarkedet. Vi ansporer til justering af skøde priser samt øvrige boligydelser m.v. til gunst for private købere og sælgere af bolig.

Vi betragtes derfor af mange som branchens Whistleblower!

Daglig økonomi ved boligkøb

– Økonomitest

Når De vil skifte bolig, overvejer De måske et boliglån hos et bestemt pengeinstitut, men er i tvivl om, om det vil være billigere et andet sted. Måske har De allerede tegnet en husforsikring hos et forsikringsselskab, men er interesseret i at vide, om De kan spare penge ved at skifte til et andet. En økonomitest på www.boligguiden.dk gør det muligt for Dem at finde ud af, om De kan spare eller opspare penge på en eller flere af disse poster. De kan vælge at foretage økonomitest på (et eller flere af) følgende: Udfør selv en økonomitest her.

Så meget koster det Dem

Nettoydelsen er det, som det faktisk koster af bo i huset, når der er taget højde for, at renteudgifterne på lånene i ejendommen, kan trækkes fra i skat. Lejeværdien af egen bolig er fra år 2000 erstattet af en ejendomsværdiskat.Læs mere herom i næste kapitel. De skal som boligkøber have udleveret en salgsopstilling, som bl.a. indeholder økonomiske oplysninger i relation til Deres køb af den pågældende ejendom.

Omlægning af lån

Hvis De ønsker lidt ekstra luft i Deres økonomi, kan det være en god ide at undersøge mulighederne for at lægge Deres realkreditlån eller Deres boliglån om. De kan måske opnå en økonomisk fordel i forbindelse med en låneomlægning, og derved selv være med til at påvirke Deres husleje. I princippet går en låneomlægning ud på, at De bytter et eller flere gamle lån til et nyt lån med en anden rente eller løbetid. Det gamle lån indfries, og pengene til indfrielsen skaffes ved at optage et nyt lån. De fleste Kreditforeninger og en del banker tilbyder omlægning af både realkreditlån og andre lån med pant i boligen. De kan beregne konsekvenserne ved omlægning af eksisterende lån på de enkelte kreditforeningers hjemmesider, hvor De samtidig kan ansøge online om omlægning af Deres nuværende realkreditlån. Hvis De ikke mener, at det aktuelt er fordelagtigt at foretage en op – eller nedkonvertering, kan De lade Deres nuværende kreditforening overvåge Deres lån gennem en aftale om kursovervågning. Så får De automatisk besked, når det kan betale sig for Dem at lægge om.

Tillægslån

Har De nye ideer eller ønsker til Deres bolig? Måske et nyt køkken eller børneværelse? Eller drømmer De om nye møbler. Eller måske en rejse sydpå? Drømmene kan blive virkelighed, hvis De har en ejerbolig med friværdi. Denne friværdi kan De og Deres familie få glæde af ved at optage et tillægslån

Lån i friværdi

Friværdi opstår enten ved, at der er afdraget på lån i boligen eller ved en stigning i boligpriserne. Indenfor de seneste år er boligpriserne steget, og hvis De yderligere har afdraget på Deres lån i nogle år, vil De formentlig have en friværdi i Deres bolig. De kan frigøre friværdien i Deres bolig ved at optage et nyt realkredit- eller boliglån. Når De optager et nyt lån kan De samtidig indfri gamle lån, hvis det er fordelagtigt. Læs mere om lån i friværdien her.

Lån til om – eller tilbygning

Hvis De vælger at bruge pengene fra det nye lån til en om – eller tilbygning, har De måske brug for et større lån end det, friværdien giver mulighed for. Dette vil De sædvanligvis kunne opnå i Deres kreditforening, idet en om – eller tilbygning ofte er en god investering, der typisk bevarer eller øger boligens værdi.

E-mail og telefon

E-mail: post@boligassistancen.dk

Telefon: (+45) 49 14 91 84

Telefonekspedition hverdage 09:00 til 12:00

TRUSTPILOT ANMELDELSER

Trustpilot