INDSIGT OG PARATVIDEN

UAFHÆNGIG AKTØR

BoligAssistancen er uafhængig af alle andre aktører og grupperinger på boligmarkedet og giver boligkøbere - og boligsælgere, indsigt samt paratviden, så de kan træffe de rigtige valg i deres bolighandel på det rigtige grundlag og på det rigtige tidspunkt.

WHISTLEBLOWER

EN UDFORDRING TIL MARKEDETS AKTØRER

BoligAssistancen har 35 års ekspertise og er et kvalificeret, professionelt og konkurrencedygtigt alternativ og modspil til alle øvrige aktører på boligmarkedet. Vi ansporer til justering af skøde priser samt øvrige boligydelser m.v. til gunst for private købere og sælgere af bolig.

Vi betragtes derfor af mange som branchens Whistleblower!

Vedligeholdelse af boligen

 – Gode råd om vedligeholdelse af boligen

Når man planlægger at male vinduer eller bygge om, er det ikke nødvendigvis med et salg for øje. De fleste ejendomsmæglere vil i den forbindelse angive, at man ikke skal påregne at få hele investeringen hjem, når man har ofret penge på istandsættelse eller ombygning. Desværre kan en istandsættelse eller ombygning endog være udført så håndværksmæssigt dårligt, at huset eller lejligheden direkte forringes i salgsværdi. Når man istandsætter, vedligeholder og ombygger sin bolig skal man, hvis man påtænker at sælge i en overskuelig fremtid, være særlig opmærksom på at holde sig fra det meget outrerede i farvevalget  indvendigt og udvendigt både hvad angår maling og materialevalg.

Det udvendige skal være originalt

Udvendigt bør huset fremstå nogenlunde originalt, hvilket betyder, at facaderne skal have en farve, der nogenlunde svarer til, hvad der er almindeligt for huse af den type fra den tid blev bygget. Vinduerne betyder en hel del og skal passe til huset. Småsprossede vinduer skal forblive småsprossede, ligesom store termovinduer fortsat skal være store. Endvidere er det ikke alle huskøbere, som holder af blyindfattede ruder. Taget skal helst være så tæt på originaltaget som muligt, og et gedigent tegltag sælger bedst, hvorfor det ikke kan anbefales at udskifte et tegltag med eksempelvis decra eller tagpap. Udseendet af carporte, udhuse eller kviste betyder til gengæld ikke så meget. Derimod kan manglende byggetilladelse til carporten eller manglende godkendelse af kloak eller omfangsdræn være et problem i salgsøjemed og blive benyttet til at presse prisen ned. Det tilrådes derfor, at få bragt forholdene i orden med kommunens tekniske forvaltning inden salg. De fleste sager om ulovlige carporte og udhuse kommer til kommunens kendskab, enten fordi en nabo klager, eller i forbindelse med ejerskifte, hvor det viser sig, at der mangler de nødvendige dokumenter i forbindelse med tilbygninger, kloakker og omfangsdræn m.v.

Gode råd inden døre

Det nemmeste hus at sælge er det, der har tre værelser og WC/bad på første sal. Her kan gennemsnitsfamilien flytte direkte ind. Nedenunder er det lige nu de åbne køkkener, der er mest populære. Det skyldes, at den moderne familie har travlt, når den kommer hjem. Der skal laves mad og snakkes. Børnene skal have hjælp med lektierne, og vi vil også gerne være sammen. Åbne køkkener kan naturligvis ikke lade sig gøre alle vegne, men planlægger man at lave nyt køkken, går man aldrig helt galt i byen, hvis man vælger hvidt. Det hvide er måske ikke lige det køkken, køberen allerhelst ville have, men man kan leve med det, indtil man får tid og råd til at lave det om. Det samme gælder badeværelset. Et hvidt badeværelse kan altid gå. Derimod er brune fliser ikke særligt populære i dag. Står man i en salgssituation, kan man vælge at male dem – det kan sagtens lade sig gøre i dag. På gulvfronten er faste tæpper ikke lykken. Er de oven i købet gamle, grimme og plettede, har de absolut betydning for helhedsindtrykket. De yngre købere vil have trægulve, og så hjælper det altså ikke meget at kunne vise, at der ligger et fint parketgulv nede under tæppet. Til gengæld betyder det ikke så meget, hvordan gulvet er behandlet, hvis bare det er behandlet rigtigt. Det kan være lakeret eller oliebehandlet, det kan også have fået voks – og med hensyn til farven er de lyse gulve nok altid rimeligt populære, mens de mørke træsorter mere er et svingende modefænomen. Vinyl og linoleum ikke kan anbefales – med mindre det er i køkkenet. I en salgssituation betyder farven på væggene en hel del – den kan hurtigt ændres uden de store investeringer eller den helst store arbejdsindsats. Skrappe farver frarådes – det kan godt gå i et børneværelse, men ellers ikke. Hvid går man igen ikke fejl af, men man kan også vælge andre douce farver. Og så skal der helst være glasvæv på væggene – og ikke filt.

E-mail og telefon

E-mail: post@boligassistancen.dk

Telefon: (+45) 49 14 91 84

Telefonekspedition hverdage 09:00 til 12:00

TRUSTPILOT ANMELDELSER

Trustpilot